Marián Hossa je rád, skončil v drafte nad spoluhráčom Kaneom

27.01.2012 Celý región

OTTAWA 27. januára (WEBNOVINY) - Hokejový útočník Marián Hossa mal pred výberom tímov pre Zápas hviezd zámorskej NHL v Ottawe len jedno želanie - chcel v drafte skončiť vyššie ako jeho klubový spoluhráč z Chicaga Patrick Kane.

Kapitán Zdeno Chára si vybral krajana Hossu v štvrtom kole, v dvanástom siahol aj po Kanovi. "Vybral ma pred Kanerom. Toto je pre mňa veľké víťazstvo," smial sa podľa Chicago Tribune Hossa.

Hossa vlani v Raleighu Zápas hviezd nehral, preto bol pre trenčianskeho odchovanca výber novinkou. "Nevedel som, čo si o tom môžem myslieť. Bolo to však zábavné. Niektorí hráči boli poriadne nervózni," doplnil pre CSNChicago.com Hossa.


Na Ottawu, kde začínal, má pekné spomienky

Pre slovenského útočníka v službách Chicaga je Ottawa špeciálnym miestom. V tomto meste v tíme Senators začínal svoju kariéru. Kanadskú metropolu bližšie spoznal ešte v roku 1998, keď si ešte ako junior liečil zranené ľavé koleno z finále Memorial Cupu.

Počas júna a júla mal popri liečbe v Ottawe dostatok voľného času. "Prakticky som v nej strávil celé leto. Toto obdobie mi pomohlo stať sa lepším hráčom, dospel som. Strávil som vtedy veľa času v posilňovni s kondičnými trénermi Senators. Senators vtedy vypadli v druhom kole play-off, keď som prišiel, hráčov som videl jeden či dva dni a potom všetci išli domov. Nikoho som nepoznal, začal som spoznávať Ottawu a hľadať nových priateľov. Bol som trocha osamelý, chodil som na vlastnú päsť. Nakoniec to bola pre mňa veľmi dobrá skúsenosť. Teraz chodím tých priateľov navštevovať. Stále žijú v Ottawe," povedal Hossa.

Tridsaťtriročný rodák zo Starej Ľubovne sa v tíme Ottawa Senators vypracoval na jedného z najofenzívnejších hráčov ligy. Neskôr pôsobil aj v Atlante, Pittsburghu, Detroite a teraz je tretiu sezónu v Chicagu.

V súčasnosti je už komplexným hráčom, dokáže hrať na oboch koncoch klziska. "V minulosti som sa pokúšal iba o ofenzívny hokej. Teraz sa snažím hľadať svoje miesto v útoku i pri bránení. Môj štýl hry je byť v správnom čase na správnom mieste a pokúšať sa hrať chytro," uviedol pre Chicago Tribune Hossa.

Od leta 1998 sa dramaticky zmenil aj Hossov osobný život. Medzičasom sa už oženil, má dcéru Miu, ktorá sa narodila pred začiatkom tejto sezóny. "Prvé dieťa vás trocha zmení. Keď prídem domov, sú to s ním skvelé chvíle. Som pokojnejší a viac rodinne orientovaný," dodal Hossa.
 

Vyberte región